Музичний керівник

kids read

Музична терапія

      За словами дослідників з США, цілюща сила музики потрібна для нормалізації артеріального тиску, допомагає активувати діяльність мозку і зміцнює імунну систему. Ритмічна й енергійна музика в стилі маршу тонізує багато м'язів, що вкрай корисно для фізичного розвитку дітей. Тому багато хто робить зарядку під бравурну музику. Для деяких дітей музика є засобом фокусування. Вона робить дітей цілеспрямованими, допомагає зосередити мислення на певній темі, одночасно знімає стрес і втому. Якщо ваша дитина засинає і прокидається з музикою, він буде набагато більш щасливим і здоровим. Однак, замість того, щоб слухати музику, набагато корисніше співати самому.

 Австралійські лікарі навіть практикують в лікувальних цілях сеанси співу. Досить наспівувати найпростішу мелодію, щоб ви відчули себе краще. Тому заняття співом чи музикою дуже корисні для фізичного розвитку дітей. Вона вчить любові до життя. Тому діти, які захоплені музикою, стають більш освіченими, уважними, чесними у своїх відносинах з іншими людьми, випромінюють спокій і позитивний настрій. "Музичні" діти розвиваються в інтелектуальному розвитку швидше, ніж їх однолітки. Музика розвиває творчі здібності дітей, естетику, культуру поведінки, допомагає будувати довірчі відносини і заводити нових друзів. Музика може виражатися не тільки через музичні інструменти та звуковідтворюючі пристрої. Музика закодована в звуках природи - шум хвиль і шелест листя на вітрі, спів птахів і цвіркунів, шелест дощу і так далі. Тому частіше бувайте за містом, на природі. Знайдіть саме ту музику, яка найбільше подобається вашій дитині, і намагайтеся слухати її якомога частіше.

Дізнайтесь про нас більше

   Наш заклад працює з 1983 року. На сьогоднішній день функціонує три дошкільні групи,  консультативна група «Разом з мамою», соціально-педагогічний патронат. Йшов час… Змінювалися люди: педагоги, діти, батьки. Кожен із керівників вкладав частинку своєї душі та серця в роботу. ...Читати далі